І на Вовка буває пригода

02.03.2012
І на Вовка буває пригода

Сергiй Вовк. (Фото з сайту job–sbu.org.)

У зв’язку з нововиявленими обставинами Голосіївський райсуд Києва має повторно розглянути кримінальну справу, порушену прокуратурою Києва за винесення неправосудних рішень суддею Печерського райсуду столиці Сергієм Вовком. Такою є постанова Судової палати у кримінальних справах Верховного Суду, винесена вчора під час розгляду в порядку виключного провадження кримінальної справи Вовка С. В. за № 5–40 п 12.

Як повідомили «УМ» у прес–службі ВСУ, чим саме керувалися судді, ухваливши таке рішення, можна дізнатися через кілька днів, коли повний текст оприлюднять у судовому реєстрі. Сам Сергiй Вовк, який цього понеділка засудив екс–міністра Юрія Луценка до чотирьох років «колючки» з конфіскацією, на розгляд власної справи Верховним Судом не прийшов. «Не було і його захисників, на засідання прибули лише представники прокуратури», — зазначають у прес–службі ВСУ.

Справу проти судді Вовка слідчі порушили ще у червні 2009 року за винесення завідомо неправосудних рішень у цивільних справах, але Голосіївський райсуд столиці скасував постанову прокуратури. Згодом колегу Вовка у такий спосіб «захистили» від кримінальної відповідальності Апеляційний суд Києва (у серпні 2009 р.) та Верховний Суд (у лютому 2010 р.). Але прокуратура не здалася і на підставі чинного на той час кримінально–процесуального законодавства опротестувала ці судові рішення, наполягаючи на законності порушення справи.

Улiтку 2010 року ВСУ не зміг розглянути подання ГПУ, оскільки внаслідок судової реформи був позбавлений окремих повноважень. Нині ж процедура перегляду рішень судів у порядку виключного провадження розблокована, що й дало ВСУ можливість розглянути подання прокурорів щодо одіозного судді.