НОВИНИ ПЛЮС

28.02.2012

Умови для Януковича

На території резиденції Президента Віктора Януковича в Нових Петрівцях облаштовано офісне приміщення для офіційних зустрічей. Про це повідомила прес–служба глави держави, подавши кілька фото з розкішно вмебльованого кабінету. Зазначається, що рішення про облаштування офісу безпосередньо біля місця проживання Президента прийнято у зв’язку з його потребою оперативно працювати будь–коли, в тому числі у робочий, позаробочий час, вихідні та святкові дні. «Йдеться також про уникнення складностей, які виникають на дорогах Києва через рух кортежу, особливо в час пік», — додає прес–служба.

Для оренди цих офісних приміщень Управління адміністративними будинками ДУС уклало договір згідно з вимогами законодавства, строком до 2020 року з можливістю щорічної пролонгації. Ідеться про три кімнати загальною площею 128,8 кв. м.

Спостерігачі відзначають: якщо Янукович і раніше прибував із «Межигір’я» на роботу із великим запізненням, то тепер узагалі може не їздити до Києва зі свого маєтку.

Вибори–2015

Віктор Янукович допускає, що народ обере його на другий термін. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалам «Інтер», УТ–1 та ICTV. При цьому, відповідаючи на питання про своє перебування на посту кілька термінів поспіль, як наприклад, президенти в Росії чи Казахстані, Янукович сказав: «Принаймнi, що стосується Януковича, напевно, це нереально».

Відділ кадрів

Андрій Клюєв не буде очолювати штаб Партії регіонів на парламентських виборах. Про це сказав неформальний лідер ПР Віктор Янукович у телеінтерв’ю. Нагадаємо, перед цим Клюєва усунули з посади першого віце–прем’єра, зробивши секретарем РНБО.

Позиція митрополита

Засідання Священного синоду Української православної церкви Московського патріархату, яке відбулося всупереч волі митрополита Володимира, не є свідченням розколу в УПЦ МП. Про це в інтерв’ю ZN.UA розповів сам митрополит Київський Володимир. «Є проблеми, котрі стосуються структури управління церквою. Незгоди в церкві можуть бути, бо йдеться про живих людей. Але церква має стояти вище цього», — зазначив предстоятель. Щодо усунення з високих посад його секретаря, архієпископа Олександра (Драбинка), Володимир сказав: «Синод призначив, Синод має право розпорядитися його долею в інтересах церкви».

«Регіони» виселяють освітян

Виселитися до 10 березня з адміністративного Будинку рад наказано головному управлінню освіти і науки Черкаської облдержадміністрації. Освітяни підозрюють, що в їхні кабінети посадять працівників виборчого штабу Партії регіонів, повідомляє Gazeta.ua. Одна з працівниць управління освіти розповіла виданню, що разом із ними мають виселяти й управління медицини.