Навчала, не вміючи сама

22.02.2012

Прокуратура міста порушила кримінальну справу проти підприємливої акушерки: її незаконна діяльність призвела до смерті новонародженої дитини. Жінка, яка раніше працювала акушеркою в одному з пологових будинків Черкас, зареєструвалася підприємцем й організувала курси, на яких готувала породіль до пологів.

Заняття, під час яких молодим жінкам розповідали, як поводитися під час пологів, аби дитина народилася здоровою, проводили не лише в орендованому приміщенні, а й у неї вдома. На курси майбутні мами приходили із задоволенням. Після «лекцій» одна з молодих жінок, яка чекала первістка, вирішила народжувати вдома. А приймати в неї пологи зголосилася вчителька–акушерка, яка взяла в помічниці подругу, теж акушерку. «Вона не могла займатися такого роду медичною практикою, бо не має на це відповідної ліцензії. Причина смерті дитини — пологова травма», — розповіла «УМ» помічник прокурора Черкас Тетяна Музичко.

Правоохоронцям відомо, що «фірма» прийняла у Черкасах більше десяти пологів удома. Нині триває слідство, яке має з’ясувати всі подробиці діяльності центру з підготовки до пологів. А за смерть немовляти акушерці «світить» до трьох років позбавлення волі.