«Ти ж не на дебатах!»

17.02.2012
«Ти ж не на дебатах!»

Бій поглядів: Віталій Кличко та Дерек Чісора. (Рейтер.)

Упродовж тривалої гегемонії Віталія та Володимира Кличків на професіональному боксерському олімпі небагатьом суперникам вдалося «ужалити» їх фізично, тоді як сильних словесних ударів завдав чи не кожен опонент. Наступний у черзі — Дерек Чісора. У 2010 році Володимир мав битися з цим темношкірим британцем, проте поєдинок скасували через травму Володі. Натомість цієї суботи в «Олімпіяхалле» Мюнхена із Чісорою зійдеться чемпіон WBC – Віталій. Це буде перший захист титулу після того, як усі найпрестижніші пояси опинилися в сім’ї Кличків.

«Прошу свого колегу Фріца Здунека прослідкувати за тим, щоб Кличко живим та здоровим вийшов у ринг», — вправляється в дотепності тренер Чісори Дон Чарльз. «Володимир не вийшов на бій зі мною — тоді я заберу чемпіонський титул у старшого брата. Я продемонструю Віталію, що його час минув, і відправлю його на пенсію, нокаутувавши у восьмому раунді, — це вже нахваляється сам Чісора. — Мені дуже подобається цифра вісім. Вона схожа на нескінченність, тому її чари повинні подіяти на Кличка. Коли настане восьмий раунд, він почне задихатися».

Насправді ж чемпіон WBC і, за сумісництвом, рейтинговий політик, попри свій 40–річний вік, перебуває у хорошій фізичній формі та обіцяє розправитися із 28–річним уродженцем Зімбабве в першій половині двобою. «У Чісори неправильна установка. Він покладається на цифру вісім, вважаючи, ніби вона сама по собі здатна ощасливити його. Але я хочу сказати, що так довго він не простоїть у ринзі», — заявив наш боксер позавчора під час відкритого тренування.

Відзначимо, що за свою професіональну кар’єру Дерек провів 17 боїв, 15 із яких виграв, нокаутувавши дев’ятьох опонентів.

Доволі очевидним виглядає бажання Чісори реваншуватися за поразку свого співвітчизника Девіда Хея Кличкові–молодшому. Обох британських боксерів підтримує Леннокс Льюїс, і це для Дерека — як додатковий допінг. «Приємно чути хороші слова від славетного бійця, який розуміє, що будь–яку людину можна здолати, володіючи хорошим ударом. Не так важливо, хто ти є. Важливо, що одного удару буде достатньо для перемоги над Кличком», — каже Чісора. А ще він жартома пообіцяв натравити на Віталія Кілера — свого дрібного, але бойового собаку породи чихуахуа.

Під час передматчевої прес–конференції Дерек уколов Кличка і з приводу його політичної кар’єри: «Віталію, ти ж не на президентських дебатах. Досить говорити. Сідай». На що лідер партії «УДАР» відповів: «Буду радий піднести урок джентльменові, котрий приїхав із Великої Британії, але так і не навчився хороших манер».