«Артист» — лапи і хвіст

16.02.2012
«Артист» — лапи і хвіст

У понеділок у голлівудському готелі «Хайятт Рідженсі Сенчурі плаза» відбулася перша церемонія вручення кінопремій для собак. Засновником нагороди під назвою «Золотий ошийник» виступило інтернет–видання «Дог ньюз дейлі», яке обіцяє зробити акцію щорічною й перераховувати всі прибутки від цього проекту собачим притулкам у Лос–Анджелесі та околицях.

Перший собачий «Оскар» у категорії «найкраща роль пса в кінофільмі» здобув тер’єр на прізвисько Уггі. Він полонив серця глядачів у гучному фільмі «Артист» французького режисера Мішеля Хазанавічуса. Конкурентами Уггі у головній номінації були тер’єр на прізвисько Космо зі стрічки «Початківці», грейхаунд Денвер із фільму «50/50», карликовий шпіц Хаммер із фільму «Бідна багата дівчинка» та доберман на прізвисько Блекі з популярної картини Мартіна Скорсезе «Хранитель часу». Уггі переміг, зачарувавши і глядачів, і журі на чолі з журналісткою Елізабет Снід. Премію за песика отримав його дресирувальник Омар фон Мюллер. До речі, Уггі мав ще одну номінацію — за роль у фільмі «Води слонам».

За півгодини до початку шоу, як і належить на «оскарівській» церемонії, номінанти пройшлися «парадом» по червоній доріжці. А клички переможців у різних категоріях оголошували відомі голлівудські актори.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Саме у ці дні у Великій Британії відбулася демонстрація першого рекламного ролика для собак. Так, саме для собак, а не їхніх власників. По ТБ рекламували собачий корм «Бейкерз» — із звукорядом на частоті більше 17 кГц, який добре чують собаки, але не людське вухо. Автори реклами записали свист, гавкання, пищання та дзвіночки. До запуску на телеекран кліп було протестовано на 12 собаках. Усі виявляли інтерес до сюжету, крутили хвостами та намагалися полизати екран для ближчого знайомства з родичами з ролика.