«Бронзовий» джек–пот

15.02.2012

Попри те, що Лас–Вегас вважають центром розваг, минулого тижня там відбулася вельми серйозна подія. На головній спортивній арені міста, де зазвичай проходить миле американському оку ковбойське родео, змагалися найсильніші лучники планети. Зібрання «робін гудів» під дахом — своєрідна розминка перед виходом на повітря.

Не для всіх лучників однаково добре складаються планетарні форуми в приміщенні та на відкритій місцині. Скажімо, харків’янин Віктор Рубан на ЧС–2009, що проходив у олімпійському форматі, виграв «бронзу», та й про перемогу на пекінських Іграх–2008 забувати не слід. Водночас до «мундіалю» в США в активі Рубана не було нагород із «закритих» чемпіонатів світу. Але минулої п’ятниці наш титулований співвітчизник нівелював і цей пробіл у своїй кар’єрі.

В останній день змагань чоловіча збірна України у складі Рубана та двох львів’ян — Юрія Гавелка і Ярослава Мокринського — в дуелі за «бронзу» перестріляла збірну Мексики (234:227).

Що цікаво, на планетарну першість олімпійський чемпіон потрапив практично в останній момент — замінивши в складі команди Маркіяна Івашка, який занедужав.

В індивідуальних змаганнях Рубан став дев’ятим, Мокринський — 17–м, Гавелко — 34–м.

Найкращим результатом нашої жіночої збірної стали два п’яті місця Катерини Палехи: одне — в особистій першості, друге — в команді разом з Юлією Захарченко та Катериною Яворською (обидві спортсменки розділили 17–ту сходинку в «індивідуалці»).

Бронзова нагорода чоловічого тріо стала єдиним здобутком нашої дорослої команди на ЧС. Натомість наша юніорська збірна настріляла в Лас–Вегасі аж п’ять нагород, серед яких одне «золото».