Футболу і борщу!

09.02.2012
Футболу і борщу!

Пласідо Домінго. (Фото з сайту blogspot.com.)

Він теж дуже любить футбол. Всесвітньо відомий тенор Пласідо Домінго, переговори про українську гастроль якого без успіху тривали 12 років, таки вирішив заспівати в Києві. І приїде він — тому що Євро. Концерт відбудеться 29 червня.

«Пласідо Домінго є палким шанувальником футболу. Відомо, що в 2002 році він виконав новий гімн мадридського «Реалу» у супроводі 82 оркестрантів. Тож чемпіонат Євро–2012 став важливим аргументом для приїзду співака в Україну. Він дуже вболіває за те, щоб збірні України та Іспанії вийшли у фінал цього чемпіонату», — розповіла днями організатор виступу Пласідо Домінго, директор концертно–театрального агентства «Каріна» Каріна Макогон.

Домовлено, що виступ славетного оперного співака відбудеться 29 червня, а за три дні до цього почнуться щоденні репетиції. Концерт триватиме дві години, музичними партнерами Домінго будуть 65 віртуозів київського оркестру «Інтеркласік», яким керує Герман Макаренко. Проте наразі не обрано майданчик для цього грандіозного дійства. Організатори припускають, що це може бути Софіївська площа, але детальніше це питання обговорюватимуть наприкінці березня, коли до Києва прибуде головний імпресаріо співака, його син Альваро Домінго. Він же узгоджуватиме умови проживання та особливості концертної програми свого батька. А «звичайний» імпресаріо Хосе Соріано, котрий позавчора побував у Києві, припускає, що кілька композицій іспанський тенор виконає у творчій співпраці з українським сопрано. «Пласідо Домінго, виступаючи в європейських столицях, зазвичай виконує партію мовою країни перебування», — нагадує пан Соріано. Тож прихильники Домінго, ймовірно, почують і арію гостя українською.

Уповноважений iз питань культури посольства Іспанії в Україні Оріоль Ескалас зазначив, що за участі Пласідо Домінго «у Києві відбудеться велике свято музики». «Це видатна людина, багатий оперний досвід якої охоплює майже 40 років, — захоплено каже про свого земляка іспанський дипломат. — Складно навіть уявити, хто б краще зміг настільки професійно продемонструвати українцям усі тонкощі класичного мистецтва музики».

До «свята музики під проводом Пласідо Домінго» концертна агенція обіцяє видовищні спецефекти. «Зараз ми проводимо конкурс на найкращі спецефекти, які супроводжуватимуть виступ тенора», — говорить Каріна Макогон.

А любителі оперного співу вже можуть замовляти квитки на сайті kvitki.ua. Ціна, зважаючи на величину зірки, велика: від 2 до 6 тис. гривень, а у VIP–зоні — 12—15 тисяч. Утім організатори обіцяють встановити екрани для тих, кому квитки будуть не по кишені.

 

СМАКИ І ПОБАЖАННЯ

Організатори шоу зазначають, що у райдері оперної мегазірки, яка перебуватиме в Києві до 2 липня, немає нічого надзвичайного. Співака супроводжуватимуть 12 осіб з Іспанії, проживатиме він в одному з «п’ятизіркових» готелів. У туристичних планах Пласідо Домінго — відвідання Лаври, Софії Київської та інших старовинних пам’яток Києва. А гастрономічні побажання зосереджені здебільшого на стравах української кухні. За словами Каріни Макогон, Пласідо Домінго зізнався, що мріє скуштувати борщу.