Третій зайвий у поїзді

07.02.2012
Третій зайвий у поїзді

Пробити іспанські редути Максимові Павленку не вдалося. (Фото з сайту УЄФА.)

Якщо на першому чемпіонаті Європи з міні–футболу, який відбувся 1996 року, грало лише шість збірних, то на цьогорічному єврофорумі в Хорватії змагається вдвічі більше команд. З огляду на особливості формату й регламенту (чотири групи по три збірні, до «плей–оф» виходять по дві), стартовий поєдинок української збірної мав вирішальне значення. Потрапивши в групу до п’ятиразових чемпіонів континенту — іспанців, задля виходу до чвертьфіналу підопічним Геннадія Лисенчука необхідно було переграти третього учасника пульки — збірну Словенії. А вона свій виступ на турнірі почала з поразки піренейцям з рахунком 2:4.

«Ми ретельно аналізували особливості гри суперника, передивилися всі їхні матчі за останній рік, розбирали все, що називається, по кісточках», — розповів керманич «синьо–жовтих» про підготовку до матчу зі словенцями. План України на гру був доволі простий: максимально надійно діяти в обороні й продуктивно відіграти в атаці. Із другим пунктом усе пішло–поїхало без затримок: на десятій хвилині матчу наші хлопці вигравали вже 3:0. На початку ж другого тайму рахунок узагалі виглядав розгромним — 5:0. Лише після цього українці дозволили опонентам трохи «розгулятися». Однак сплеск голевої активності словенців не міг змінити розклад сил на майданчику. Капітан команди, універсал із львівської «Енергії» Валерій Легчанов оформив хет–трик. Загальні 6:3 — і підопічні Лисенчука достроково здобули путівку до чвертьфіналу.

Доля першого місця в групі В визначалася в матчі Україна—Іспанія. Дев’ять поразок у дев’яти попередніх матчах не давали нашим особливих надій на успіх. Підсумок — 1:4. «Швидкий гол став для нас жахом, а ще три, які ми отримали до перерви, поклали кінець усім надіям на позитивний результат», — прокоментував Валерій Легчанов.

Відтак, посівши друге місце в групі, «синьо–жовті» не без проблем переїхали із Загреба до Спліта, де вчора ввечері проводили чвертьфінальний поєдинок із господарями турніру. «Складні погодні умови паралізували авіапростір над Хорватією. Переїзд залізницею відібрав значно більше часу. Однак усе це не повинно завадити нашій меті — повернутися додому з одним із комплектів нагород», — такі плани напередодні матчу 1/4 фіналу будував пан Лисенчук, із яким вітчизняна футзальна збірна вже двічі вигравала «срібло» ЧЄ.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи (Хорватія). Група B. Іспанія — Словенія — 4:2, Словенія — Україна — 3:6 (Легчанов, 27 (у свої ворота); Уршич, 34; Чуєц, 38 — Клочко, 6; Легчанов, 8, 21, 29; Журба, 10; Павленко, 17), Україна — Іспанія — 1:4 (Кіке, 32 (у свої ворота) — Бланко, 4; Мігелін, 16; Усін, 18, 19).

Підсумкове становище: Іспанія — 6, Україна — 3, Словенія — 0.

Група A. Хорватія — Румунія — 2:1, Румунія — Чехія — 3:1, Чехія — Хорватія — 4:5.

Підсумкове становище: Хорватія — 6, Румунія — 3, Чехія — 0.

Група C. Італія — Туреччина — 3:1, Туреччина — Росія — 0:5, Росія — Італія — 2:2.

Підсумкове становище: Росія, Італія — 4, Туреччина — 0.

Група D. Португалія — Азербайджан — 4:1, Азербайджан — Сербія — 8:9, Сербія — Португалія — 1:2.

Підсумкове становище: Португалія — 6, Сербія — 3, Азербайджан — 0.

У 1/4 фіналу зустрічаються: Румунія — Іспанія, Хорватія — Україна (6 лютого), Росія — Сербія, Італія — Португалія (7 лютого).