ЗаКОДували

31.01.2012

Двотисячне народне віче під гаслом «Захистимо Україну!», яке відбулося позавчора в райцентрі Бережани на Тернопільщині, «благословило» в народні депутати–мажоритарники голову політради партії «Наша Україна» Валентина Наливайченка. В резолюції зібрання місцева громадськість запропонувала Комітету опору диктатурі висунути саме екс–голову СБУ кандидатом у депутати від опозиції.

«Громада Тернопільщини пропонує усім опозиційним партіям підтримати Валентина Наливайченка як єдиного узгодженого кандидата в депутати до парламенту від Тернопільщини по округу, що включає Бучацький, Бережанський, Козівський, Монастириський, Підгаєцький, Зборівський райони. Застерігаємо вас від ігнорування волі громади і просимо не допустити взаємопоборення патріотів, на яке розраховує злочинний режим Януковича», — йдеться у відозві.

Наливайченко підтвердив готовність представляти інтереси жителів Тернопільщини у парламенті, а також заявив, що відкритий до перемовин з усіма опозиційними політиками, які мають намір балотуватися по цьому ж округу. «Впевнений, що ми знайдемо спільну мову, і якщо буде така потреба, то проведемо праймеріз, шо допоможе визначити єдиного кандидата від опозиції»,— зауважив «нашоукраїнець».

На цьому ж вічі було проголошено створення надпартійного руху «Український вибір», до якого увійшли представники таких політичних і громадських організацій, як УНР, КУН, УНП, «Наша Україна», ВО «Тризуб», «Оновлення країни», Українська партія. «Ми підтримуємо Комітет опору диктатурі і підсилюємо його, об’єднуючи у своїх лавах широкі верстви громадян. Наші завдання — провести до перемоги українських патріотичних кандидатів, не допустити фальсифікацій та усунути від влади окупаційний режим», — йдеться у заяві.