Щороку ми з другом на Різдво...

28.12.2011

У США різдвяна листівка подорожувала від одного відправника до іншого й знову до першого протягом 61 року. Але тепер «конвеєр» урвався. На жаль.

Як розповідає агенція «Ассошіейтед пресс», уперше ця святкова поштівка була надіслана в 1950 році. Тоді її своєму другові Лі Келлі відправив мешканець Техасу Екер Хенкс. Проте через рік він отримав її від Келлі назад. Так друзі започаткували жартівливу традицію — щороку перед Різдвом пересилати листівку в інший бік. Для більшого «приколу» друзі відправляли привітальну картку кожного разу з різних населених пунктів.

Із часом листівка зовсім затерлася. Але традиція відправляння старого аркушика туди й назад продовжувалася навіть після того, як Лі Келлі помер. Поштівку Хенксові відсилала вже вдова Келлі.

Але перед цим Різдвом 61–річна естафета перервалася. Днями Екер Хенкс отримав конверт, на якому було зазначено, що одержувач уже не проживає за вказаною адресою. На думку 89–річного Хенкса, це має означати, що вдову його друга відправили в будинок престарілих.