«Усі судді керовані»

«Усі судді керовані»

Завтра — 23 грудня — нарешті має відбутися засідання пленуму Верховного Суду, на якому судді мають обрати свого голову. Ці «суддівські вибори» народний депутат Григорій Омельченко вважає нічим іншим, як «легітимізацією рейдерського захоплення найвищого судового органу держави шляхом «обрання» слухняного керівництва ВСУ, яке потрібне Президенту Януковичу». Тож напередодні депутати направив відкрите звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи, Європарламенту, Європейського Суду з прав людини та інших інституцій ЄС й іноземних дипломатичних установ iз приводу критичної ситуації у сфері вітчизняного правосуддя. У зверненні він наголошує на «цілеспрямованому і системному знищенні політичним керівництвом держави Верховного Суду України і перетворення його на керований інструмент для задоволення особистих i політичних інтересів». Тим більше що всі звернення депутата Омельченка щодо цієї проблеми Президент Янукович проігнорував.

НБУ чи НКВС?

НБУ чи НКВС?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулого місяця банк, в якому я зберігаю свої кревні пенсіонерські, надіслав мені «листа щастя». До мого відома доводилося, що відповідно до постанови Національного банку України фінустанови «повинні привести ідентифікацію клієнтів високого рівня ризику» згідно із Законом «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом або фінансуванню тероризму». І задля цієї благородної мети банк, згідно зі статтею 9–ю, частиною 8–ю закону, має право витребувати у свого клієнта інформацію про особу, зміст його діяльності та фінансовий стан. Для чого мене і було запрошено відвідати банк. А щоб я не комизився, в разі неявки мені пообіцяли припинити проведення подальших фінансових операцій.

Дочитав я цей «банківський привіт» і зле мені стало — дихати важко, а голову від думок розпирає. Невже пенсію не віддадуть — а жити на що?..

Всі статті рубрики