«Люблю Росію і свій народ»

14.12.2011
«Люблю Росію і свій народ»

Попри те що українська преса при згадці про голлівудську зірку Мілу Йовович ніколи не забуває згадати її українське походження, сама актриса, схоже, не відрізняє Україну від Росії. Коли після парламентських виборів у РФ почалися протестні виступи опозиції, Міла написала у своєму мікроблозі на «Твіттері»: «Привіт! Шлю любов і найкращі побажання всім, хто бореться за свої права в Росії! Шкода, що я не з вами».

Після цього запису у блог одразу «набігли» прокремлівські інтернет–юзери й почали іронізувати з приводу того, що актрису «ввело в оману» американське телебачення. Інші користувачі взялися з ними полемізувати. У суперечку втрутилася і Йовович, підсумувавши: «Вау, оце так дебати! У мене вже телефон розряджається! Я люблю мою країну і російських людей! І бажаю вам усього найкращого!»

Нагадаємо, народилася Міла в Києві ще за Радянського Союзу (1975 року). За кордон разом із батьками виїхала у п’ятирічному віці, коли до розпаду СРСР залишалося більше десяти років. Її мама, радянська актриса Галина Логінова, була дочкою військовослужбовця, і хоча й провела дитинство й молодість у Дніпропетровську та Києві, навряд чи будь–коли особливо усвідомлювала свою національну ідентичність. З дитинства Міла чула, окрім англійської, лише російську та ще, може, сербську — від тата Богдана, лікаря з Югославії. Тож немає нічого дивного в тому, що «своєю» вона вважає Росію. Торік зірка «П’ятого елемента» провела там чимало часу, знімаючись у фільмі «Викрутаси». І їй так сподобалося, що тепер актриса з нетерпінням чекає пропозицій від російських режисерів.