ХРОНІКА

09.12.2011

Футбол

Клубний чемпіонат світу (Японія). 1/8 фіналу. «Кашива» (Японія) — «Окленд Сіті» (Нова Зеландія) — 2:0.

* * *

Міжнародна федерація футболу і французький журнал «Франс футбол» оголосили імена трьох претендентів на «Золотий м’яч»–2011 — приз найкращому гравцеві планети. За підсумком голосування тренерів і капітанів національних команд, а також журналістів у списку з 23 проголошених футболістів залишилися португалець Роналдо з «Реалу», аргентинець Мессі й іспанець Чаві з «Барселони». Володаря трофея назвуть 9 січня наступного року на церемонії в Цюріху.

Футзал

Товариські матчі (Херсон). Україна — Казахстан — 1:0 (Павленко), 2:2 (Легчанов, Струк).

Хокей

Російська вища ліга. «Динамо» (Балашиха) — «Донбас» — 2:4 (0:2, 2:2, 0:0; Пискунов, Варламов — 2, Кочетков).

Лідери Західної конференції: «Донбас» — 68 (30), «Нафтовик» — 63 (31), «Дизель» — 51 (29), ХК ВМФ — 47 (28).

Російського легіонера донеччан Євгена Царегородцева визнали найкращим воротарем ВХЛ минулого ігрового тижня.

* * *

Після того, як тренерський штаб «Донбасу» вирішив перевести Дмитра Цируля з основного до дублюючого складу, 32–річний нападник оголосив про завершення кар’єри і тепер займається агентською діяльністю. За збірну України вихованець харківського хокею зіграв 101 матч, закинувши при цьому 28 шайб і зробивши 29 голевих передач.

Нагадаємо, останнім часом повісили ковзани на цвях ще кілька збірників: Юрій Гунько, Артем Остроушко, Дмитро Якушин та Юрій Дяченко.

* * *

Новий головний тренер збірної України Анатолій Хоменко оголосив імена гравців, яких викликано до підготовчого табору перед турніром серії «Європейський хокейний виклик». Серед запрошених є представники російських ВХЛ і МХЛ, чемпіонатів Казахстану й Білорусі, до того ж у списку є одразу вісім новачків.

Нагадаємо, з 15 по 17 грудня в румунському місті Меркуря–Чук «синьо–жовті» поміряються силами з командами Угорщини, Польщі та господарями.

* * *

НХЛ. «Едмонтон» — «Кароліна» — 3:5 (Понікаровський «Кар» — 8.35, 1 кидок, «–3», 2 хв. штр.).