Новий смак Любка Дереша

Новий смак Любка Дереша

Твори Любка Дереша перекладені російською, польською, італійською, сербською, німецькою мовами й користуються неабияким попитом у закордонного читача. Завдяки цьому останні роки Любко Дереш живе за рахунок своєї письменницької творчості, має можливість подорожувати, а відтак спростовує усталену думку, що з літератури не проживеш. За неперевіреними чутками, в Єгипті Любко Дереш не лише написав нову книжку, а й одружився.

Раніше, спілкуючись із молодим письменником, журналісти полюбляли говорити про його шанувальниць, плагіат, публічність і містику. Все це відійшло у минуле, як і усталений образ письменника–вундеркінда, який свій перший роман «Культ» написав ще у школі. За останні п’ять років (а саме стільки часу минуло після виходу останнього роману Дереша «Трохи пітьми, або На краю світу») не було такого навкололітературного блоґу, на якому б не обговорювали три нагальні питання: чому Любко Дереш не видає свою нову книжку, що з ним трапилося і куди він зник? Сподіваємося, це інтерв’ю, записане «УМ» не без допомоги електронної пошти, заспокоїть усіх Любкових шанувальниць і шанувальників.

Вивести з андеґраунду

Вивести з андеґраунду

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Україна IN ROCK» — шоста книжка багаторічного автора «УМ» Олександра Євтушенка. До цього були «Зірки Червоної Рути», «100 альбомів з України. Вибрана дискографія», рок–енциклопедія «Легенди химерного краю», «Обличчя музики. Творчі портрети українських зірок», монографія «Кому вниз: Музика Високого Духу». Нова робота Євтушенка теж заслуговує на статус енциклопедії, зазначив днями на презентації видання незалежний продюсер Олександр Снідалов, адже в ній автор спробував всеохопно розповісти читачеві про таке молоде явище, як український рок. Книжка схожа на мозаїку: в ній є і аналіз музичних напрямів, і авторські есе, присвячені актуальним подіям і проблемам, і фотогалерея українських рок–гуртів. «Я завжди вважав, що музичний оглядач — це не просто людина, яка послухала платівку і написала їй якийсь панегірик чи дифірамб, — розповів на презентації колега Євтушенка Юрко Зелений. — Музичний оглядач має дати оцінку цій платівці, вписати її в якісь суспільні перебіги, порівняти з іншими культурами, вийти за межі цієї платівки і подивитися на цілий зріз, на процеси. Сашко Євтушенко однозначно прив’язаний до України, він проукраїнський музичний оглядач».

Всі статті рубрики