Пиво в шоколаді

12.06.2004

      Уявіть собі ситуацію: ви з коханою приходите в кафе, зручно вмощуєтеся одне навпроти одного і подумки вже мрієте про кухоль холодного пива (це єдине, чого бракує для повного щастя), аж тут кохана раптом ставить ультиматум: або замовляємо шоколад і шампанське, або я пішла додому. Мовляв, коли ти, любий, нажлуктишся цієї гидоти, від тебе тхне, як з пивної діжки, і все таке. Словом, вечір зіпсовано.

      Якщо ви вже потрапляли або боїтеся потрапити в таку халепу, повідомляємо чудову новину: відтепер проблема суперництва «гидкого» пива й «смачного» шоколаду розв'язана раз і назавжди. А все завдяки баварському пивовару Йогану Вольфу, який винайшов... цукерки з пивною начинкою. Скажете — гидота? Усі так спершу думають. Але спробувавши новий продукт на смак, запевняють, що це справжня смакота. Не дивно, що, як повідомляє телекомпанія НТВ, протягом якихось кількох тижнів (у продаж солодко-пивний винахід надійшов зовсім недавно) цукерки від гера Вольфа стали головним хітом німецьких кондитерських.

      За словами кондитера-пивовара, на винахід пивних цукерок його надихнуло відчуття патріотизму – баварське пиво й так знамените на весь світ, а тепер навіть затяті пивофоби спробують його на смак у шоколадному вигляді — бодай з цікавості. До речі, білі трюфелі, наповнені пивом, готують вручну, з використанням тільки натуральних продуктів. Природно, технологію виробництва кондитер-пивовар зберігає в суворій таємниці.