Війну призначено на 17:00 четверга

30.11.2011

«Із 1 грудня в Україні розпочинається визвольна війна» — такий заголовок має відозва, розміщена на сайті «КУПР». «Коаліція учасників Помаранчевої революції», котра цього політичного сезону виступила організатором багатьох вуличних акцій, оголосила, що з четверга почнеться «безстрокова кампанія за звільнення України і поновлення Незалежності».

«Цей день є знаменним і символічним для України і демократії, адже саме 1 грудня 1991 року, 20 років тому, всенародний референдум волею народу України, який є носієм і єдиним джерелом влади, законодавчо затвердив Незалежність України як суверенної соборної держави», — йдеться в повідомленні «КУПР». Активісти обіцяють, що акція триватиме доти, поки владні інституції не буде очищено від узурпаторів, «які заволоділи владою в Україні задля власного особистого збагачення».

Учасники Помаранчевої революції закликають українців згадати, що вони, народ, є керівниками держави, а влада – слуга. «Досить мітингів і протестів — де ви бачили, щоб господар протестував і мітингував проти власних слуг? Ми лише поставимо їх на місце. Це не буде революція — адже влада і так належить нам. Це не буде війна — зі слугами не воюють, їм дають різок на стайні. Це буде визволення України від криміналу, від непотребу», — анонсує «КУПР».

Перші народні збори призначено на 17–ту годину вечора на майдані Незалежності.

Нагадаємо, саме там «КУПР» ініціював мітинг 22 листопада з нагоди Дня свободи. Тоді влада заборонила акцію через суд, а міліція перешкоджала користуватися звукопідсилювальною апаратурою, ставити намети, переходити на площу біля Монумента Незалежності, бо там почалося спорудження новорічної ялинки.

 

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Шевченківський районний суд Києва виписав 340 грн. штрафу керівникові ВГО «Коаліція учасників Помаранчевої революції» Сергію Мельниченку за організацію мітингу в День свободи, під час відзначення семиріччя Майдану. Суд визнав Мельниченка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185–1 Кодексу про адміністративні правопорушення (повторне протягом року порушення порядку організації та проведення зборів, мітингів, демонстрацій). Мельниченко збирається подати апеляцію на рішення суду.