Щоб без тулубів і одаричів

27.10.2011

Об’єднана опозиція на Черкащині почала збір підписів за відставку голови облдержадміністрації Сергія Тулуба та мера обласного центру Сергія Одарича. «Ставимо намети від усіх опозиційних сил у Черкасах і так будемо збирати підписи», — розповів «УМ» координатор ради опозиційних сил області Леонід Даценко. Акція називається «За Черкащину без тулубів і одаричів».

«За півтора року керування областю Сергієм Тулубом та його донецькою «бригадою» Черкащина опинилася у вкрай важкому економічному становищі, а населення — на межі соціального вибуху. Сергій Тулуб вкупі з чиновниками та Сергій Одарич разом із депутатською більшістю міськради ігнорують інтереси громади, що призводить до загострення соціальної напруги в області», — йдеться у заяві, поширеній опозиційними силами.

Вони наголошують, що жодне з передвиборчих зобов’язань, які брала Партія регіонів на Черкащині, практично не виконано. Приміром, замість підтримки малого бізнесу — 5,5 тисячi дрібних підприємців припинили діяльність; замість залучення нових інвестицій — маємо знищення та утиски таких потужних інвесторів, як «Нібулон» та «Богдан»; замість ремонту доріг — спорудження вертольотного майданчика під Каневом для високопосадовців; замість зростання соціальних гарантій — позбавлення пенсіонерів Черкас пільгового проїзду на транспорті.

Єдине, чим можуть похвалитися «регіонали» на Черкащині, підкреслюють опозиціонери, — це «зведення багатомільйонних об’єктів для задоволення амбіцій і обслуговування чиновників високого рангу, обкладання даниною, яка зветься благодійними внесками, насильницьке заганяння в новітню «кПРс» чиновників та бюджетників, насаджування кадрів із східного регіону на керівні посади». Тим часом більшість черкащан перебувають на межі виживання через необґрунтовано завищені комунальні тарифи, галопуючі ціни на газ, електроенергію, харчові продукти та товари першої необхідності.