НОВИНИ ПЛЮС

11.10.2011

Закон про вибори

Міністерство юстиції передало до Венеціанської комісії проект закону про вибори народних депутатів, доопрацьований з урахуванням її рекомендацій. Як повідомляє прес–служба Мін’юсту, враховано всі поправки експертів, за винятком двох, що суперечать Конституції України. Про які саме поправки йдеться, в повідомленні не сказано. За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, висновок щодо законопроекту буде затверджено на засіданні Венеціанської комісії, яке відбудеться 14—15 жовтня.

Водночас, як повідомляє «Українська правда», у Верховній Раді вже зареєстровано проект закону про вибори народних депутатів України, внесеного депутатами парламентської більшості. Тексту законопроекту на сайті ВР немає.

Акції на свято Покрови

На свято Покрови, 14 жовтня, ВО «Свобода» організує в Києві Марш слави УПА під гаслом «За соціальне і національне визволення!». Учасники заходу вимагатимуть повернути звання Героя України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, визнати боротьбу ОУН–УПА національно–визвольною боротьбою української нації та проголосити 14 жовтня — День створення УПА — державним святом.

Марш розпочнеться о 16:00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку з віча та зборів депутатів місцевих рад від ВО «Свобода». По завершенні маршу, приблизно о 18:00, на Михайлівській площі відбудеться святковий концерт за участю рок–гуртів «Кому вниз», «Плач Єремії», «От Vinta», «Тінь сонця», «Рутенія».

* * *

Також 14 жовтня в Києві з ініціативи Всеукраїнської організації ветеранів Афганістану «Ніхто крім нас» відбудеться форум, на якому планують ухвалити рішення щодо проведення акції з вимогою відставки Верховної Ради. Цей захід об’єднає афганців та активістів Податкового майдану, повідомив учора на прес–конференції голова Всеукраїнського комітету «Наступ» Руслан Секела. Організатори очікують, що у форумі візьме участь понад тисячу людей.