ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

11.10.2011

Суд та діло

Спортивний арбітражний суд у Лозанні вирішив суперечку між Олександром Заваровим і київським «Арсеналом» на користь колишнього тренера клубу. Нагадаємо, на початку 2010 року президент «канонірів» Вадим Рабинович звільнив Заварова «за прогули». Насправді ж команда була у відпустці, й Заваров мав право не відгукуватися на «виклик» до Києва.

Тепер «Арсенал» мусить виплатити тренерові аж 1,08 млн. дол. і п’ять відсотків річних, а також змінити запис у його трудовій книжці.

Суд у Лозанні є найвищою інстанцією в спорті, і його вердикти не підлягають оскарженню. «Я хотів довести, що можна добиватися справедливості», — сказав Заваров, який після виправдання прагне повернутися до тренерської роботи.

Контрольні матчі

ЦСКА (М, Росія) — «Металіст» — 0:2 (Будник — 2), «Шахтар» — «Іллічівець» — 1:1 (Адріано, 45 (пен.) — Ярошенко, 15), «Ворскла» — «Олександрія» — 3:0 (Ткачук, Сачко, Осипенко), «Волинь» — «Динамо» (Брест, Білорусь) — 1:2, «Чорноморець» — «Іскра–Сталь» (Молдова) — 2:2 (Діденко — 2).

Зміна

Юніорська збірна України (U–19) посіла останнє місце на турнірі у французькому Ліможі. Підопічні Олега Кузнєцова зіграли внічию з португальцями (1:1), програли господарям (1:2) та англійцям (1:3).

Кримінал

Минулої п’ятниці в головного тренера «Буковини» Вадима Зайця стріляли з обріза мисливської рушниці. Замах відбувся, коли наставник вийшов із дому і сів у авто. Дріб прошив двері автомобіля і влучив у коліно тренера. Зловмисник зник із місця пригоди. Заяць був госпіталізований і переніс операцію, повідомила прес–служба клубу.