У 85 — жінка знову ягідка!

07.10.2011
У 85 — жінка знову ягідка!

Герцогиня Альба з нареченим.

Найтитулованіша й одна з найбагатших жінок Іспанії, 85–річна герцогиня Альба, позавчора вдруге вийшла заміж. До цього шлюбу аристократка йшла крізь терни: родичі, зокрема й власні діти герцогині, виступали категорично проти. Наречений бабусі — співробітник соціальної служби Альфонсо Дієс — не лише на 25 років молодший за неї, а й не має жодної краплі «блакитної» крові. Та головне навіть не це: спадкоємців Альби лякало, що після одруження Альфонсо претендуватиме на її багатство. Тому, щоб їх заспокоїти, старенька завчасно відписала фактично весь свій статок дітям, залишивши собі лише найнеобхідніше (зокрема й кілька будинків).

Попри кпини таблоїдів, Дієс радо повів під вінець жінку, що годиться йому в матері. До речі, чоловік на паперті не стоїть — він власник досить успішної піар–компанії.

Вінчання в каплиці севільського палацу «Лас Дуеньяс» тривало близько години. Наречену, вбрану в рожеву мереживно–шифонову сукню у вінтажному стилі, вів до вівтаря її старший син Карлос. Цю місію він виконував уже не вперше: 1978 року Карлос видавав матір заміж за священика–єзуїта Хесуса Агірре–і–Ортіса де Сарате (він помер у 2001–му). Для Альби це був другий шлюб, а її першим чоловіком і батьком її дітей був покійний офіцер Педро Луїс Мартінес де Ірухо і Артаскос, за якого герцогиня вийшла у 21–річному віці.