Долікувалася до смерті

04.10.2011

У лікуванні будь–яких захворювань, навіть найбанальніших і найпростіших, важливо не передати куті меду із вживанням медичних препаратів. І вже точно не варто змішувати рекомендовані пігулки з тими, які лише здаються необхідними. Це підтвер­джує страшний випадок, який стався з 25–річною британкою Донною Бішоп. Молода жінка, яка працювала інструктором з фітнесу, померла внаслідок передозування звичайного засобу від застуди. Відомо, що перед смертю вона вживала у великих кількостях парацетамол, намагаючись подолати симптоми захворювання.

Як повідомляє сайт «Меддейлі», у жінки виявили грудну інфекцію. Медики прописали їй антибіотики. Донна приймала рекомендовані препарати, а на додачу, з власної ініціативи, приймала ліки від застуди. Дівчина вважала, ніби така стратегія підвищить ефективність препаратів (що більша доза — то краще). Але результат вийшов протилежним. Від такої мішанини ліків стан здоров’я Донни Бішоп почав стрімко погіршуватися. У роті хворої утворилися виразки, їй було важко ковтати, обличчя набуло жовтого відтінку. Зрештою дійшло до галюцинацій та відмови печінки, а все — через передозування парацетамолу.

Експерти зауважують, що трагедії не сталося б, якби пацієнтка дотримувалася порад лікаря і не займалася самолікуванням. Таке неуважне ставлення до приписів лікаря може призвести до інвалідності та смерті. Адже багато людей не здогадуються про несумісність низки препаратів, про здатність багатьох ліків спричиняти алергійні реакції та важкі системні порушення в організмі при передозуванні...