Самотній анонім

04.10.2011

Дехто з наших благодійників платить за розголос про свої доброчинні акції у ЗМІ ледь не більше, ніж витрачається власне на добрі справи. А робити людям добро можна й непомітно. Та ще й як оригінально! Приміром, у японському місті Сакада анонімний благодійник залишив величезну суму грошей... у туалеті мерії.

У безгоспній сумці знайшли десять мільйонів ієн — це близько 135 тисяч доларів. Можна було б подумати, що хтось просто забув торбу з багатством. Але, повідомляє видання «Майнічі дейлі ньюз», у пакеті була записка з проханням передати гроші постраждалим від березневого землетрусу і цунамі.

За словами представників міської адміністрації Сакади (префектура Сайтама), незвичайну знахідку виявили ще 22 вересня, однак оголосили про неї не одразу — чекали, чи не спохопиться власник. Далебі, ніхто «задній хід» не дає.

Чиновники припускають, що гроші залишив літній чоловік. Адже в записці зазначено: «Я самотня людина. Візьміть гроші і передайте їх людям із Тохоку».

Якщо в найближчі три місяці законний власник не заявить права на гроші і не зажадає їх повернути, мерія передасть цей мільйон ієн у японський Червоний хрест. Там пожертві будуть раді, адже ліквідація наслідків стихії триває. Нагадаємо, землетрус і цунамі спричинили катастрофічні руйнування, загибель понад 20 тисяч людей та аварію на АЕС у Фукусімі.