Бійцівський клуб у бензоБАКУ

28.09.2011

Завдяки великим нафто­вим ресурсам маленький Азербайджан за короткий проміжок часу став спортивним центром планетарного рівня — тут ледве не щомісяця відбуваються престижні міжнародні змагання дзюдоїстів, борців, боксерів тощо. Саме завдяки майстрам шкіряної рукавички увага світової спортивної спільноти в най­ближчі два тижні буде прикута до Баку, де за медалі аматорського ЧС–2011 та ліцензії до олімпійського Лондона змагатимуться 570 боксерів зі 113 країн світу.

У складі української збірної — десять боксерів, серед яких як призери попереднього планетарного форуму: Василь Ломаченко, Роман Капітоненко та Олександр Усик, так і дебютанти: Денис Козарчук, Микола Буценко, Денис Беринчик.

До головного старту сезону боксери з основного складу збірної України, який визначився за підсумками національної першості, готувалися за індивідуальним планом, проігнорувавши недавній чем­піонат Європи. Тож у тренерському штабі націлюються на максимальні результати. Від призерів «мундіалю»—2009 чекатимуть повторення міланських успіхів, тоді як від новачків вимагатимуть виконання програми мінімум — здобуття олімпійських ліцензій. «Усім десятьом нашим боксерам доля подарувала шанс. А ось як вони його використають? Хтозна», — зазначив головний тренер збірної Дмитро Сосновський.

Як часто буває, перший млинець вийшов глевким. У стартовий день змагань наша команда зазнала першої втрати. У найлегшій ваговій категорії (до 49 кг) Денис Козарчук у першому ж бою поступився марокканцеві Абдеалі Дараа — 7:16.

 

СКАНДАЛ

Журналісти одного з британських телеканалів повідомили, що представники Азербайджану в обмін на гарантії отримання двох золотих нагород лондонської Олімпіади переказали на рахунки дочірньої структури Міжнародної боксерської організації 9 мільйонів доларів. Чиновники із Баку категорично заперечують факт неспортивної боротьби. Президент МОК Жак Рогге доручив відповідним структурам перевірити цю інформацію.