НОВИНИ ПЛЮС

20.09.2011

Справа Луценка

Учора суддя Печерського районного суду Сергій Вовк відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу Юрієві Луценку. За словами Вовка, захист не надав достатнього обґрунтування звільнення підсудного з–під арешту. Також суд відхилив клопотання захисту про винесення ухвали щодо лікування підсудного у стаціонарі.

Сам Луценко заявив, що за час перерви в судовому процесі він «не отримав жодних таблеток чи крапельниць». «Я боюся, що мені «намалюють» здоров’я, і я буду гнити у в’язниці, чекаючи, доки печінка вмре», — сказав екс–глава МВС, коментуючи його обстеження в СІЗО.

Парламент

У Верховній Раді зареєстровано два проекти, що передбачають декриміналізацію статей КК щодо відповідальності «окремих службових осіб» (із прицілом на виправдання Юлії Тимошенко). Авторами одного з документів є представники групи «За Україну!» В’ячеслав Кириленко та Володимир Мойсик; автори іншого проекту — представники «Фронту змін» Арсеній Яценюк, Роман Зварич, Руслан Князевич. Але ці проекти не внесено до порядку денного на парламентський тиждень, який розпочне роботу з сьогоднішнього дня.

Вибори–2012

Опозиційні партії мають бойкотувати парламентські вибори 2012 року, якщо в них не братиме участь БЮТ. Таку думку озвучив лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ТВі. «У тому випадку, якщо БЮТ буде виключено із виборчої кампанії, то треба зробити все для того, щоб всі демократичні партії (підкреслюю, всі, а не так, що половина домовилась, а половина — ні) поставили умову, що ми йдемо на вибори тільки в тому випадку, коли БЮТ допускають до виборчої кампанії», — зазначив Яценюк.

Справа Ландика

Екс–депутата Луганської міськради Романа Ландика, якого звинувачують у побитті дівчини в ресторані, перевели із Краснодарського в Білогородське СІЗО. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес–службу Управління федеральної служби виконання покарань Краснодарського краю. Прес–секретар прокурора Луганської області Олександр Зайцев пояснив, що екстрадиція «регіонала» пройде в кілька етапів. «На кордоні його передадуть нашим службам. Потім переведуть у СІЗО Харкова, а звідти — на місце скоєння злочину, до Луганська», — повідомив речник газеті «Сєгодня».