«Еммі» любить «Безумців»

20.09.2011
«Еммі» любить «Безумців»

Навіть маючи в активі вже по кілька престижних кінопремій, включно з «Оскаром», американські кіноактори радіють, як діти, якщо вдається отримати телевізійний аналог «Оскара» — «Еммі». Адже телебачення в сучасному світі за престижністю вже давно наздогнало кінематограф. Тож церемонія вручення головної теленагороди США, яка відбулася в Лос–Анджелесі вчора вранці за київським часом, традиційно зібрала під одним дахом вершки шоу–бізнесової тусовки.

Четвертий рік поспіль статуетку в категорії «Найкращий драматичний телесеріал» забирають «Безумці». А серед комедійного «мила» знову не було рівних «Американській сімейці», яка тріумфувала загалом у п’яти номінаціях (також «Еммі» за жіночу та чоловічу ролі другого плану, режисуру і сценарій).

Найкращою актрисою драматичного серіалу стала виконавиця головної ролі в «Добрій дружині» Джуліанна Маргуліс, а премію у відповідній чоловічій номінації отримав Кайл Чендлер із «Вогнів нічної п’ятниці». У комедійних «мильних операх» головні ролі найкраще зіграли Мелісса Маккарті («Майк і Моллі») та Джим Парсонз («Теорія великого вибуху»).

Є в переліку цьогорічних лауреатів і справжні метри навіть широкого метра. Так, «Еммі» за найкращу режисуру («Підпільна імперія») здобув легендарний режисер і сценарист Мартін Скорсезе. А в категорії мінісеріалів і телефільмів першого у своїй кар’єрі «мильного» «Оскара» отримала британська кінозірка Кейт Уїнслет (у якої, як і в Скорсезе, в активі є й справжня нагорода Американської кіноакадемії). Схоже, Кейт такого навіть не чекала, бо дуже здивувалася, а на сцені навіть розплакалася. Хоча мінісеріал «Мілдред Пірс», очевидно, й справді вийшов непоганим, адже партнер Уїнслет по цьому «милу» Гай Пірс також отримав «Еммі» за головну роль.