ЦИТАТИ ТИЖНЯ

16.09.2011

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про те, чи можна вважати заяви уряду щодо «справи Тимошенко» тиском на судовий процес:

— Якщо це порушення закону, то кожен має право на це. Це те саме, що дозволити Тимошенко ображати суддів або погрожувати в суді, що мене кинуть до в’язниці, якби вона раптом повернулася до влади. Тому даруйте мені, будь ласка, цей гріх... Додам, що в політичному плані Тимошенко нам не конкурент. Вона жінка з минулого.

(«Фігаро»)

 

Анатолій Гриценко,
нардеп від «НУНС»
— про нове протистояння України з Росією:

— Янукович особисто, Азаров і інші — з різних причин, але вони не хочуть йти до Митного союзу, і вони не хочуть бути підлеглими Путіна. Українські олігархи виступають за Європу, і це величезний плюс. Це означає, що якщо зараз країна консолідується і вистоїть той шалений тиск, який йде з боку Росії, якщо ми вистоїмо так, як це зробили інші країни років 20 тому, тоді в нас прямий курс до Європи на десятиріччя вперед.

(радіо «Свобода»)

 

Андрій Сенченко,
народний депутат від БЮТ
— про заяву Арсенія Яценюка, який виступив за консолідацію «Фронту змін» і «Батьківщини»:

— Яценюк, мабуть, вирішив, що з’явилася надія на певний вакуум, який він намагається собою заповнити. Але, думаю, це йому не під силу. Якщо Арсеній Петрович напише заяву про вступ у первинну організацію «Батьківщини» за місцем проживання, то, напевно, розглянуть його заяву.

(«5–й канал»)

 

Максим Луцький,
народний депутат від Партії регіонів
— про підняття виборчого бар’єру:

— Партія регіонів не зацікавлена у піднятті прохідного бар’єру. Тим не менше, існує небезпека приходу у парламент «партій ліліпутів», які після отримання мандатів займуться політичним шантажем.

(УНІАН)

 

Євген Царьков,
нардеп від КПУ
— про Сергія Тігіпка на посаді:

— Призначити мільярдера міністром соціальної політики — це рівнозначно тому, щоб призначити педофіла в дитячий садок управляти.

(радіо «Ера»)