НОВИНИ ПЛЮС

16.09.2011

У Дніпропетровську забороняють «Батьківщину»

Дніпропетровський окружний адміністративний суд зобов’язав партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» демонтувати десять інформаційних наметів у різних районах міста, визнавши їх «масовим заходом, що загрожує безпеці України». Таке рішення прийнято за позовною заявою виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради, інформує власкор «УМ» Сергій Довгаль.

Інформаційні намети у Дніпропетровську виставляють й інші політичні сили, однак у них «загрози безпеці України» влада не помічає. Керівник дніпропетровської «Батьківщини» Максим Курячий вбачає у вибірковому рішенні суду «нехтування демократії в Україні». «Тимошенківці» припускають, що тепер доводиться говорити про заборону діяльності «Батьківщини» взагалі, адже в наметах партійці роздавали свої листівки та газети, розповідали про діяльність опозиції.

Москаль відмовився від амністії

Народний депутат Геннадій Москаль відкликав скандальний законопроект, який передбачав амністію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. «Законопроект буде доопрацьовано і сконцентровано на звільненні Луценка, в тому числі через важкий стан його здоров’я», — повідомила прес–служба депутата.

Оцінки Мартенса

Голова Європейської народної партії Вілфред Мартенс вважає, що оцінку діям Юлії Тимошенко під час укладання газових угод мають давати виборці. «Це неприйнятно, коли починаються політичні процеси, коли ухвалюють рішення, щоб видалили людину з виборів у майбутньому», — повідомив Мартенс, розповідаючи про переговори з Президентом Януковичем. За словами політика, на посаді прем’єр–міністра Бельгії він часто йшов на «складні рішення». «На засадах того, що відбувається в Україні сьогодні, я був би уже у в’язниці», — цитує Матренса «Українська правда».

Кримінал Волги

Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури порушило ще одну кримінальну справу проти водія екс–голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги. «Як з’ясувалось у ході досудового слідства, П. під час оформлення на державну службу використав підроблений диплом про отримання вищої освіти», — повідомила прес–служба ГПУ. Раніше цю особу звинуватили в тому,що він за попередньою змовою з головою Держфінпослуг Волгою «під виглядом одержання заробітної плати заволодів державними коштами».

Партактив

В Україні зареєстровано чергову, 190–ту, політичну партію — «Інтернет–партію України». Її установчий з’їзд відбувся 10 червня, повідомила прес–служба Мін’юсту. Керівником партії є Дмитро Голубов.