Душа відлетіла, пісні залишилися

16.09.2011
Душа відлетіла, пісні залишилися

14 вересня британській соул–співачці Емі Вайнхаус виповнилося б 28 років. Але вона назавжди залишилася 27–річною. Нагадаємо, 23 липня Емі знайшли мертвою в її лондонському будинку. Остаточні результати розслідування причин смерті буде оприлюднено не раніше 26 жовтня, проте вже зараз відомо, що токсикологічна експертиза не виявила в тілі наркоманки й п’янички зі стажем жодних заборонених препаратів. Не виключено, що співачку вбили транквілізатори, прописані лікарем.

Фани покійної зірки на її уродини отримали подарунок: саме цього дня на інтернет–сервісі YouTube відбулася прем’єра останнього студійного запису Вайнхаус — пісні Body and Soul («Тіло й душа»). Композицію, яку Емі виконала разом з американським співаком Тоні Беннеттом, іще 1930 року написали Едвард Хейман, Роберт Саур, Френк Ейтон та Джонні Грін. Вайнхаус із Беннеттом працювали над нею у березні 2011–го на знаменитій лондонській студії Abbey Road. Ця пісня увійде в альбом Duets II, в якому, крім дуету з Вайнхаус, можна буде почути спільні записи Беннетта з Леді Гагою, Майклом Бубле, Аретою Франклін тощо.

«Ми чудово провели час, працюючи разом у студії, і Емі була дуже задоволена цією роботою, — згадує Тоні. — Я вважав її надзвичайно талановитою, і цей запис повністю відображає сутність її унікального артистизму».

Сингл Body and Soul буде благодійним — частина коштів iз його продажу піде у фонд Емі Вайнхаус, який заснував батько співачки Мітч. Фонд надаватиме допомогу молодим людям, що страждають від наркотичної чи алкогольної залежності.