Кому СІЗО, а кому пенсія

Кому СІЗО, а кому пенсія

Лише два місяці не допрацював на посаді прокурора Ірпеня Павло Оніщенко, який днями несподівано пішов на пенсію. У Генпрокуратурі в таких випадках кажуть, що це право посадовця згідно зi стажем роботи в органах. А стаж у пана Оніщенка дійсно чималий, адже в самому Ірпені, що під Києвом, він мав імідж «довгожителя». Бо був прокурором регіону з 2001 року, а в листопаді 2006 року призначений на другий п’ятирічний термін. В країні змінювалася влада, на Різницькій — Генпрокурори, а в Ірпені за законністю стежив фактично незмінний прокурор Оніщенко, що говорить про його неабиякі здібності знаходити спільну мову з керівництвом.

«Під час Євро–2012 терористичні загрози зростуть утричі»

«Під час Євро–2012 терористичні загрози зростуть утричі»

За посадою Володимир Оратівський фактично є другою людиною в країні, яка відповідає за безпеку під час проведення футбольної першості Європи. Адже саме на базі Антитерористичного центру (АТС) при Службі безпеки України розпорядженням Президента створено Міжвідомчу координаційну комісію з представників інших зацікавлених відомств. Згідно з окремим указом Президента, АТЦ при СБУ також є робочим органом Штабу забезпечення міжнародної взаємодії і координації заходів безпеки з підготовки та проведення Євро–2012. І якщо голова СБУ Валерій Хорошковський є керівником Антитерористичного центру, то Володимир Оратівський — начальником штабу цього центру та одночасно заступником керівника АТЦ при СБУ.

За специфікою роботи пан Оратівський не є людиною публічною, тож дати ексклюзивне інтерв’ю саме «Україні молодій» погодився на певних умовах. Відтак, читачі не зможуть побачити його фото. Тим більше що й відповіді на запитання «УМ» пан Оратівський, за сприяння прес–центру СБУ, надав письмово, електронною поштою.

Всі статті рубрики