НОВИНИ ПЛЮС

30.08.2011

Погони

Президент Віктор Янукович присвоїв Валерію Хорошковському звання «генерал армії України». В указі йдеться: «Присвоїти в порядку переатестування військове звання генерал армії України дійсному державному раднику Митної служби України Хорошковському Валерію Івановичу — голові Служби безпеки України». Опозиція висловила подив, що Янукович надав цивільній людині військове спеціальне звання, та ще й — генерала.

Крім олігарха Хорошковського, великі зірочки на погони отримав ще один бізнесмен у владі. Звання генерал–лейтенанта присвоєно заступнику голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Сергію Краснокутському. Йому лише 32 роки; за два тижні перед цим він став генерал–майором.

Право власності

Вищий господарський суд повернув Державному управлінню справами при Президенті право володіння пансіонатом «Гліцинія» на березі Чорного моря. Про це повідомляє газета «Дєло».

Досі санаторій перебував на балансі здравниці Верховної Ради. Право на володіння «Гліцинією» виборював «Міжнародний дитячий центр «Артек», що входить у структуру ДУС. Половина території пансіонату — пам’ятник садово–паркового мистецтва в Лівадії, решта — ботанічний заказник. На території «Гліцинії» є понад 10 тис. кв. метрів житлових та інших приміщень. У ДУС «Гліцинію» було забрано за рішеннями кримських судів навесні цього року. До «Артеку», попри віддаленість на 40 км, «Гліцинію» передали ще 2004 року рішенням Кабміну Януковича, потому здравницю було продано російському банку ВТБ, але в 2005—2008 роках Україна повернула пансіонат — через суди й за гроші з бюджету Верховної Ради.