Потеревенимо швейцарською?

11.08.2011
Потеревенимо швейцарською?

Зірці телесеріалу «Доктор Хаус» Олівії Уайлд, яка зараз перебуває на хвилі популярності, регулярно надходять пропозиції про участь у повнометражних проектах. І Олівія, незважаючи на й без того напружений графік зйомок, не відмовляється. Більше того — працює так затято, що готова битися за кожен відзнятий кадр. Скажімо, зі стрічки «Хочу як ти», яка вийде в український прокат 18 вересня, режисер збирався вирізати епізод, де героїня 27–річної Олівії показує татуювання на лобку. Та актрисі здалося, що без цієї сцени фільм стане значно гіршим: «Із глядачами треба бути чесними — якщо вони чекають інтимне тату, значить, треба його показати!» — обурювалася Уайлд. Проте режисер Девід Добкін виявився незворушним і сцену таки вирізав.

Утім сумувати з цього приводу Олівії ніколи — цими днями її турбує тільки фантастичний вестерн «Ковбої проти прибульців», який виходить на українські екрани сьогодні. У США прем’єра відбулася ще 29 липня, і відтоді Уайлд разом із партнерами по стрічці Гаррісоном Фордом та Деніелом Крейгом їздить по світу з презентаціями стрічки. Постійні переїзди так втомлюють актрису, що вона інколи псує своє реноме однієї з не лише найвродливіших, а й найрозумніших зірок Голлівуду. Перед прем’єрою у швейцарському Локарно Олівія написала у своєму «Твіттері»: «Сьогодні увечері покажемо «Ковбоїв» 8–тисячній аудиторії на П’яцца Гранде. Готую промову швейцарською, італійською та мовою апачів».

Але читачі мікроблогу жарту не зрозуміли й засипали зірку знущальними коментарями на кшталт: «Олівіє, мушу тебе розчарувати, але швейцарської мови не існує! А ще розумною прикидається». «От і добре, — віджартувалася Уайлд, — однією мовою менше! Виступлю кантонською».

Для довідки: кантонським діалектом розмовляють мешканці китайської провінції Гуандун. А мешканці Швейцарії послуговуються німецькою, французькою, італійською та ретороманською мовами.