Альфонсо — не альфонс!

10.08.2011
Альфонсо — не альфонс!

Герцогиня Альба.

Як пише британське видання «Гардіан», найбагатша жінка Іспанії, герцогиня Альба, готова зректися всього свого багатства, аби лише вийти заміж за коханого — на 24 роки молодшого за неї службовця з відділення соцзабезпечення Альфонсо Дієса.

У власності 85–річної герцогині — десять із гаком старовинних замків, величезна колекція творів мистецтва і чимало іншого майна, вартість якого експерти оцінюють на суму до 3,5 мільярда євро. Хоча сама герцогиня багатою себе не вважає: «Так, у мене багато раритетів, але не можу ж я їх їсти!» Її світлість Марія дель Росаріо Каєтана Альфонса Вікторія Еухенія Франциска Фітц–Джеймс Стюарт–і–Сильва Альба внесена до Книги рекордів Гіннесса як власниця найбільшої кількості титулів у світі: 7 герцогських, 22 графських і 24 титули маркізи. Як найстарша в роду з 539–річною історією вона має право в’їжджати на коні у Севільський кафедральний собор і не схиляти коліно перед Папою Римським. І лише стати під вінець з обранцем–простолюдином їй не дозволено... принаймні без згоди на те інших членів родини.

Тож особисте щастя герцогині тепер залежить передусім від її шістьох дітей від першого шлюбу (був і другий — не менш скандальний, ніж нинішній: у 1978–му Альба вийшла заміж за священика–єзуїта). Три роки тому Марія дель Росаріо вже намагалася вмовити нащадків дозволити їй обвінчатися з соціальним службовцем Дієсом, але ті відмовили. Більше того — з проханням не робити такої помилки Альбі телефонував сам король Іспанії Хуан Карлос.

Утім старенька не відмовилася від свого кохання, а знайшла спосіб таки задобрити дітей: іще за життя відписала їм усе своє багатство. А наречений упертої грандеси підписав папір, що не претендує на жодну копійку зі статків майбутньої дружини. «Альфонсо не потрібно й крихти мого багатства, адже все, що йому потрібно, — це я!» — тішиться герцогиня Альба.