А вдванадцяте глянеш — так ніби й Хем...

27.07.2011

Переможцем традиційного конкурсу двійників Ернеста Хемінгуея в Кі–Уесті став 64–річний біомедичний інженер із Флориди Метт Джінео. Змагання людей, щонайбільше схожих на видатного американського письменника, на острові Кі–Уест проводять ще з 1981 року. І бородань Джінео відтоді намагався виграти цей конкурс аж двадцять (!) разів. Щоразу журі віддавало пальму першості, тобто схожості, комусь іншому. Однак Метт на здавався — і ось нарешті отримав винагороду за наполегливість: потрапив у стрічки інформагенцій, на сайти, в теленовини та сторінки газет.

Журі, яке складалося з переможців аналогічних змагань минулих років, обрало Метта Джінео з–поміж 120 з гаком претендентів. Як і завжди, конкурс проходив у барі «Слоппі Джо», де за життя неодноразово «зависав» Хемінгуей. А взагалі на Кі–Уесті, що у Флориді, старий Хем мешкав у 1930–х роках, там він працював над романом «Володіти і не володіти».

Шоу двійників є частиною щорічного фестивалю на честь письменника, приуроченого до річниці його народження. Нині видатному літератору виповнилося б 112. Крім іншого, гості змагалися в написанні коротких оповідань, риболовлі, а також спостерігали «забіг биків», що імітував дію з роману «І сонце сходить» («Фієста»).