Із чийого Дому їде дах?

26.07.2011

Заяви народного депутата Олександра Омельченка про те, ніби Президент Віктор Ющенко віддав своєму брату Петрові Ющенку Український дім в оренду на 49 років, не відповідають дійсності й будуть оскаржені в суді. Про це у коментарі УНІАН заявила прес–секретар екс–глави держави Ірина Ванникова. За її словами, неправдиві звинувачення від Омельченка є черговою спробою «інформаційного кілерства проти Ющенка» — «очевидно, виконавці цієї диверсії намагаються не допустити відновлення довіри громадян до Віктора Ющенка і партії «Наша Україна» незадовго до нових парламентських виборів».

В інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» нардеп від «НУНС», колишній мер столиці Олександр Омельченко стверджував, буцімто за сприяння Ющенка Український дім, Національний комплекс «Експоцентр України» та «Мистецький арсенал» були передані у довгострокову оренду — на 49 років — Петрові Ющенку. З цього приводу Ірина Ванникова заявила, що передача в оренду Українського дому та інших згаданих установ неможлива, оскільки це — державні об’єкти, які перебувають у прямому підпорядкуванні Державного управління справами.

Прес–секретар Ющенка висловила здивування тим фактом, що низка українських ЗМІ поширили згадані обвинувачення з вуст Омельченка, не звернувшись по коментар до протилежної сторони.

«Заява, яку зробив народний депутат (Олександр Омельченко), не відповідає дійсності», — підтвердила екс–директор Українського дому Наталя Заболотна. А помічник Петра Ющенка Тетяна Слободян вказує на те, що якби будівля колишнього Музею Леніна справді перебувала в оренді Ющенкового брата, то з неї не викидали б портретну експозицію «Українці у світі», організовану Ющенком–старшим.