І ставок, і млинок, і вишневенький садок...

І ставок, і млинок, і вишневенький садок...

Село Мала Мочулка Теплицького району, що на Вінниччині, як розповідають місцеві, отримало свою назву в часи набігів орди. Спершу село звалося Мала Мука — бо дуже тут татари з селян знущалися. Тепер, хоч назва і не така ляклива, однак муки місцеве населення не полишають. Якщо раніше докучали татари, то тепер голова болить від товариства з обмеженою відповідальністю «Прогрес», яке успадкувало майно однойменного колгоспу.

Члени спілки «Мрія», що існує при ТОВ «Прогрес» скаржаться на колишнього голову колгоспу, а тепер фактичного власника товариства. «Мрійники» говорять, що той викупив значну частину майна КСП за смішні гроші під приводом погашення кредитів. Пайовики в шоці: тоді як майновий пай кожного з них оцінюють у близько 8 тисяч гривень, багатіє одна–єдина людина — Григорій Задорожний.

Дуб Шевченка став «батьком»

Дуб Шевченка став «батьком»

Оригінально увічнили пам’ять Тараса Шевченка його земляки на Черкащині. На малій батьківщині Кобзаря вони посадили незвичайний дубовий гай. Адже він є прямим «нащадком» того самого 500–літнього дуба, в дуплі якого малий Тарас, коли був козачком у пана Павла Васильовича Енгельгардта, ховав свої малюнки.

Всі статті рубрики