Дорога на Баку

30.06.2011

Жодного бійця у фіналах і лише дві бронзові медалі — з таким здобутком повернулися додому українські боксери, які до минулої неділі змагалися на першості Європи в Анкарі. Слабенький здобуток, зважаючи на попередні успіхи наших спортсменів на таких змаганнях. Минулого року на ЧЄ в Москві ми мали одну срібну та чотири бронзові нагороди, а в Ліверпулі 2008 року Україна взагалі показала найкращий результат, здобувши чотири золоті та одну бронзову медалі.

Цього разу на п’єдестал сходили представник Бердичева Володимир Матвійчук (категорія до 60 кг) та чернігівець Дмитро Митрофанов (до 75 кг). У півфіналі Матвійчукові протистояв італієць Домініко Валентіно. Наш боксер, який представляє ту саму вагову категорію, що й уславлений Василь Ломаченко, провів бій на високому рівні, однак перевага була на боці суперника — 24:14. Валентіно зрештою здобув «срібло», поступившись туркові Фатіху Келешу лише за додатковими оцінками судді. А ось 21–річному Дмитрові Митрофанову у півфінальному двобої довелося зійтися з майбутнім переможцем. Максим Коптяков — чемпіон Росії 2011 року — був усерйоз налаштований додати до колекції і медаль першості Європи. Молодий чернігівець боксував проти візаві, вищого на 15 см, активно, але програв — 11:26.

«На цю першість ми відправляли десь п’ятьох людей, які мали зачепитися за медалі», — підбиває підсумки виступу своїх підопічних в Анкарі головний тренер збірної України Дмитро Сосновський. Серед тих, хто розчарував, наставник називає Георгія Чигаєва, Дениса Пояцику, Олександра Ключка — досвідчених бійців із медалями міжнародних змагань. «Часто кажуть, що в кожній категорії у нас є чимало боксерів, які без проблем можуть замінити будь–якого лідера. Але результати цього чемпіонату засвідчують, що в цьому напрямі треба ще працювати», — резюмує тренер. За словами Сосновського, на вересневий чемпіонат світу до Баку вирушать усі найсильніші наші боксери, адже вага турніру буде подвійна: окрім медалей, розігруватимуть ліцензії на Олімпійські ігри–2012.

 

П’ЄДЕСТАЛ

Неофіційний медальний залік чемпіонату Європи 2011 р.

З С Б У

1. Росія 2 4 0 6

2. Азербайджан 2 0 1 3

3. Ірландія 2 0 0 2

3. Уельс 2 0 0 2

…12. Україна 0 0 2 2