На чиєму боці Юлія–2?

23.06.2011
На чиєму боці Юлія–2?

Юлія Льовочкіна.

Партія регіонів не дала делегації Росії у ПАРЄ включити Україну у доповідь про боротьбу з неонацизмом. Про це кореспондентові «Української правди» повідомили джерела в одному з комітетів Парламентської Асамблеї Ради Європи.

За словами джерела, у понеділок представники російської делегації зареєстрували тему доповіді з формулюванням «Про протидію проявам неонацизму та правого радикалізму». Зокрема, в документі було посилання на річну доповідь Центру Симона Візенталя за 2011 рік, у якій згадуються деякі держави–члени Ради Європи, де нацистських військових злочинців досі не притягнуто до кримінальної відповідальності, а їхні злочини не розслідують із правових або ідеологічних мотивів. Серед таких країн були зазначені Австрія, Литва, Латвія, Естонія та Україна.

Утім на засіданні групи «Європейські демократи» спалахнув скандал між депутаткою з України — «регіоналкою» Юлією Льовочкіною (сестрою глави адміністрації Президента Януковича) та представником російської делегації Олександром Починком. Під час перепалки Льовочкіна звинуватила росіян у навмисному роздмухуванні питання боротьби з неонацизмом після подій у Львові 9 травня.

За інформацією «УП», представниця української делегації пообіцяла зробити все можливе, щоб доповідь не була прийнята з таким формулюванням. Сторони були примирені іншими членами групи «ЄД», і згодом дійшли домовленості, що росіяни викреслять зі списку «неонацистських» країн Україну.

Джерела стверджують, що на даний момент тема доповіді зареєстрована взагалі без переліку країн.

 

НЮАНС

Минулого тижня сайт «Таблоїд», зафіксувавши СМС–листування «регіоналки» Юлії Льовочкіної в сесійній залі парламенту, зробив висновок про її роман із нардепом від БЮТ, охоронцем Юлії Тимошенко Віталієм Чудновським.