Два снаряди в одну вирву історії

23.06.2011
Два снаряди в одну вирву історії

Провівши найтриваліший поєдинок в історії, Ізнер (ліворуч) і Маю подружилися. (Фото з сайту Уїмлдонського турніру.)

Стару народну приказку про те, що снаряд двічі в одну вирву не влучає, спростували на 125–му Уїмблдонському турнірі. Минулого року француз Ніколя Маю й американець Джон Ізнер зіграли в Лондоні найтриваліший матч в історії тенісу. Тоді, після 11 годин і 5 хвилин боротьби, розтягнутої на три дні, Ізнер узяв гору у п’ятій партії з рахунком геймів 70:68. «Так, ми створили історію, але для мене найважливіше, що ми стали з Джоном друзями», — заявив тоді Маю. Напередодні нинішнього Уїмблдону герої рекордного двобою жартували стосовно того, що знову можуть зустрітися на корті. І коли жереб знову звів їх у першому раунді, Ізнер прислав Маю на телефон повідомлення, в якому містилося лише зображення кривої посмішки.

Позавчора ввечері американець, 47–й у світовому рейтингу, знову переміг Маю (94) у напруженій боротьбі, але значно швидше, ніж торік, — 7:6, 6:2, 7:6.

У вівторок на турнірі намагалися надолужити згаяне через понеділковий дощ, але всі заплановані матчі зіграти не встигли. Зокрема, українець Ілля Марченко і Кевін Андерсон із ПАР провели неповні чотири сети. Донеччанин виграв перший (7:6) і вів перед у четвертому (5:3), а опонент узяв другу й третю партії (6:7, 4:6).

Ще до настання темряви у вівторок «награвся» киянин Олександр Долгополов. 22–й номер посіву не виправдав надій — поступився колись грізному чилійцеві Фернандо Гонсалесу — 3:6, 7:6, 6:7, 4:6.Натомість упевнено виграли швейцарець Федерер (3), серб Джокович (2), американець Роддік (8), данка Возняцьки (1), білоруска Азаренко (4), чешка Квітова (8).

А вчора зранку в Лондоні знову зарядив дощ. Знову відклали кілька десятків матчів, зокрема й поєдинок за участю Марченка.

Лише о пів на шосту для ігор відкрилися корти №1 і №2, а невдовзі й решта.

На центральному корті під дахом у матчі вже другого раунду билися американка Венус Уїльямс (9) та найстарша учасниця турніру, 40–річна Кіміко Дате–Крум із Японії . Фаворитка витратила не ветеранку три нервові сети...