Сходив до вітру на 30 млн. літрів!

22.06.2011

Людині напідпитку може закортіти справити малу потребу в найрізноманітніших місцях. 21–річний Джошуа Сітер — мешканець американського міста Портленд — попісяв, як йому здавалося, в якусь каналізацію. А то виявився міський водопровідний резервуар. У результаті комунальній владі Портленда довелося спустити всі 30 мільйонів літрів води звідти!

«Ця очищена вода призначалася для пиття, і навряд чи хтось погодився б її вживати, якби дізнався, що в неї насцяв якийсь пияк», — пояснив адміністратор водогону Девід Шафф.

Експерти визнають, що хуліганський вчинок Сітера не зашкодив би здоров’ю городян, враховуючи вельми скромний об’єм людського сечового міхура відносно загального об’єму води в басейні. Склянка сечі в 30 мільйонах літрів розчинилася б безслідно.Але Шафф парирує: «Можу собі уявити, скільки людей сказали б, що зранку розвели апельсиновий концентрат із цією водою. Вийшло б так, ніби водопровідна служба запропонувала їм: чи не хочете скуштувати сциклин? Еге ж, більшість городян були б дуже обурені. Тому я не вважаю, що даремно перестрахувався».

Операція зі спуску води обійшлася платникам податків у 36 тисяч доларів, повідомляє газета «Дейлі телеграф».

Сітера не заарештували та не притягли до суду. Але можуть накласти чималий штраф. Правопорушник публічно вибачився за те, що накоїв, коли вночі випивав із друзями. «Це була дурість. Я не знав, що ця вода — для водопроводу. Думав, що то каналізаційний відстійник, — каже Джошуа. — Я був би не проти оплатити збитки, але зараз у мене немає роботи й заробітку. Я хочу піти на громадські роботи і вичистити це місце, тому що мені дуже соромно».