Кіносеанс перед битвою

21.06.2011
Кіносеанс перед битвою

Презентація в Ессені: тренер Фріц Здунек, Віталій Кличко з дружиною Наталею, режисер Себастьян Денхардт. (Фото Рейтер.)

Лише 11 днів залишається до бою Володимира Кличка й Девіда Хея. Нагадаємо, найбільш очікуваний боксерський поєдинок року відбудеться 2 липня на стадіоні Гамбурга. Українець — чемпіон світу за версіями WBO й IBO — спробує відібрати в британця пояс WBA, аби таким чином зібрати в сім’ї Кличків усі світові пояси.

Зараз Кличко–молодший готується до вирішального бою на тренувальному зборі в Австрії. А минулого тижня він перервав підготовку, аби злітати до США і взяти участь у світському заході. І неабиякому, а в презентації фільму «Кличко», який розповідає про життя, становлення у спорті, перемоги й поразки Володимира та Віталія.

Німецький режисер Себастьян Денхардт — володар премії «Еммі» — почав знімати цю стрічку ще в 2008 році. Знімальна група побувала в Німеччині, Україні, Америці, Казахстані, Канаді, Австрії та Швейцарії.

Вважається, що світова прем’єра фільму «Кличко» відбулася саме 16 червня в Нью–Йорку, на кінофестивалі Роберта де Ніро «Tрібека». Хоча кількома днями раніше подібні презентації відбулися в ФРН — спершу в Ессені, де в найбільшому німецькому кінотеатрі «Ліхтбург» зібралося близько 1 500 глядачів, а потім у Берліні. «У нашому фільмі є все! Це бойовик, драма, трилер. Навіть є сцени жахів. Під час перегляду я бачив, як люди затуляли очі. Кілька кадрів насправді були страшними», — інтригує володар титулу WBC Віталій Кличко.

Що ж до очікуваного бою Кличко—Хей, то свій прогноз днями дав великий чемпіон минулого Майк Тайсон. «На мою думку, Кличко поб’є Хея, нокаутувавши його. Так і повинно бути. Девід дуже хороший боєць, але брати занадто великі і талановиті для нього. Мені подобається Хей, але, здається, він відкусив більше, ніж зможе прожувати», — цитує Тайсона канал Sky Sports.