У люди не виїхали

16.06.2011
У люди не виїхали

Українки з боєм програли дуель в Ісландії. (Фото з сайту sport.is.)

Гандбольний сезон в Україні фінішував на мінорній ноті двома матчами національних команд. Власне, від обох колективів великих звершень уже й не чекали.

Чоловіча збірна достроково розпрощалася з надіями потрапити до фінальної частини чемпіонату Європи, тому її останній поєдинок у Словенії вийшов доволі «веселим». Перевага господарів сумнівів ні в кого не викликала, наші ж грали без тягаря турнірних завдань. Відтак відкритий, результативний гандбол завершився прогнозованою перемогою балканців — «плюс 11». Близько 5 тисяч уболівальників на трибунах арени в Любляні побачили 75 (!) закинутих м’ячів і привітали свою команду з виходом на Євро–2012. Наставник українців Леонід Захаров натомість уже почав будувати збірну до наступних турнірів.

Жіноча збірна України змагалася у «плей–оф» за вихід до фіналу чемпіонату світу–2011. Щоправда, після розгрому в Ісландії шанси наших вийти переможницями двоматчевого протистояння практично дорівнювали нулю. Від колективу Леоніда Євтушенка чекали хоча б перемоги в домашній зустрічі.

Надихали «синьо–жовтих» в ужгородському спорткомплексі «Юність» усього 800 фанатів. Можливо, саме підтримки дівчатам і не вистачило, аби взяти гору. Господарки, програвши перший тайм, у другому після кидків досвідченої Ольги Ніколаєнко вирвалися вперед на два голи (22:20). Але в підсумку — нічия. Тож саме Ісландія вперше в історії виступить у фінальній частині ЧС, який у грудні відбудеться в Бразилії.

До слова, вихованка херсонської школи Ніколаєнко вирішила не продовжувати контракт з угорським клубом «Бекешчаба», де була одним із найкращих снайперів тамтешньої першості. 28–річна «права напівсередня» планує продовжити кар’єру у французькому середняку — «Флері».

 

ТАБЛО

Чоловіки. Чемпіонат Європи. Відбірковий турнір. 6–й тур. Група 3. Польща — Португалія — 30:22, Словенія — Україна — 43:32 (22:16; Маньковський, Остроушко (по 6), Дорощук (5)).

Підсумкове становище: Польща — 9, Словенія — 8, Португалія — 5, Україна — 2.

* * *

Жінки. Чемпіонат світу. Відбірковий турнір. «Плей–оф» (повторний матч). Україна — Ісландія — 24:24 (12:13; Ніколаєнко (10), Глібко (6), Манагарова (3)). Перша гра — 18:37.