365, 364... — і так ще рік

365, 364... — і так ще рік

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора в Києві та Львові електронні годинники почали зворотний відлік часу до початку Євро–2012. Від сьомої години вечора 8 червня до офіційного старту чемпіонату Європи з футболу лишився рівно рік.

Але 8 червня — то дата початку матчу–відкриття ЧЄ–2012 у столиці Польщі. Для України ж «день ікс» — 9 червня наступного року. Саме тоді, о 19.00, у Харкові на стадіоні «Металіст» почнеться гра першої й другої команд групи В.

Пригадується, як ще два роки тому керівництво Європейської футбольної асоціації через проблеми з підготовкою погрожувало Україні відібрати чемпіонат. Але за рік до старту тон перших осіб УЄФА не впізнати. «Шляху назад уже точно немає. Ми в захопленні від української спільноти. Незабаром до вашої країни приїдуть тисячі гостей, що, сподіваємося, збагатить вашу економіку», — сказав генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно на позавчорашній прес–конференції, присвяченій «року до старту Євро–2012».

За словами віце–прем’єр–міністра Бориса Колесникова, за 365 днів до старту турніру загальна готовність об’єктів, необхідних для адекватного проведення змагань, становить 80%. А невдовзі — за сім–вісім місяців до початку Євро — ця цифра зросте до 95%. Днями також було оголошено, що турнір в Україні й Польщі хоч і буде першим таким заходом у Східній Європі, але принесе УЄФА найбільший прибуток за весь час проведення чемпіонатів — 1,3 млрд. євро.

За рік до початку історичної події «УМ» проаналізувала українську готовність до Євро–2012.

ХРОНОГРАФ

ХРОНОГРАФ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики