Дешево й сердито

09.06.2011
Дешево й сердито

Популярна англійська співачка Лілі Аллен, попри мільйонні прибутки, особа вельми економна. Замість наймати для подорожей дорогезні чартерні літаки або принаймні подорожувати першим класом, 26–річна Лілі воліє користуватися послугами бюджетних авіакомпаній на кшталт ірландського лоукоста «Райанейр». Квиток, скажімо, з Берліна до Лондона в найкращі дні може коштувати 6 євро, проте заради вигідної ціни доведеться поступитися зручностями: напої чи ланч вам запропонують винятково за додаткову плату, простір між рядами сидінь скорочено до мінімуму, аби в літак помістилося якомога більше пасажирів.

Усе це постійним пасажирам лоукостів добре відомо, а для тих, хто користується послугами «Райанейру» вперше, на сайті компанії викладено детальну інструкцію. Яку Лілі, очевидно, не прочитала. Бо днями, прилетівши з Лондона до Дубліна, «виголосила» у своєму «Твіттері» обурений спіч про «здирників з «Райанейру». «З мене здерли 40 фунтів за те, щоб надрукувати посадковий талон. Це обурливо! 40 фунтів за жалюгідний клаптик паперу, який належав мені якихось сім хвилин!» — навісніє Аллен. Хоча в правилах компанії чітко вказано: роздрукувати безкоштовний посадковий талон пасажир повинен самостійно. А якщо забув — в аеропорту справді доведеться викладати 40 фунтів чи євро.

До речі, в столицю Ірландії зірка прилетіла для того, щоб разом із сестрою Сарою Оуен презентувати свою модну колекцію Lucy In Disguise. Вбрання у стилі 50–х, 60–х і 70–х років минулого сторіччя користується досить великою популярністю не лише в європейської молоді — днями колекцію «на ура» сприйняли і в Дубаї (ОАЕ).