Прагам і не снилося...

Прагам і не снилося...

Нещодавно в Києві з пафосними урочистостями презентували проект Стратегії розвитку Києва до 2025 року. На подію навіть прибули Азаров і Янукович. І останній запевнив: ця стратегія дасть такий поштовх для столиці, що «заспівають регіони». Водночас, як зазначають розробники, її кінцевий варіант на розгляд Київради подадуть восени—влітку документ допрацьовуватимуть.

Однак уже зараз є скептики, які висловлюють сміливе припущення, що запропонований документ розробляли не для Києва, — його для нашої столиці просто адаптували. Мовляв, викладені ідеї далекі від київських реалій, і, щоб їх виконати, потрібні нові креативні підходи. Нинішня ж влада обіцяє з не найкращого для цього матеріалу зліпити кулю (перегнати Будапешт і Варшаву і наблизитися до Праги). Єдине, що в цій ситуації тішить скептиків, — гроші на розробку стратегії використали не бюджетні, а з фонду «Ефективне управління», що належить Рінату Ахметову.

Перон, вагон, комп’ютер...

Перон, вагон, комп’ютер...

Днями дирекція «Укрзлізниці» влаштувала представникам українських ЗМІ екскурсію. Протягом двох годин журналістів водили територією депо і посвячували в заплановані реформи і проблеми підприємства. На переконання залізничників, останніх накопичилося чимало: і у спеціалісти — токарі та фрезерувальники — в дефіциті, і технічний склад в ненайкращому стані. На технічній проблемі наголошували кілька разів усі, хто спілкувався з журналістами.

Всі статті рубрики