НОВИНИ ПЛЮС

07.06.2011

Безсмертного звільнили

Президент Віктор Янукович своїм указом звільнив Романа Безсмертного з посади посла України в Республіці Білорусь.

Безсмертний — один з активістів партії «Наша Україна» — був призначений амбасадором у Білорусі 24 лютого 2010 року указом Віктора Ющенка, який закінчував свою президентську каденцію. За час дипломатичної служби «помаранчевий» політик відзначився деякими критичними висловлюваннями на адресу білоруського режиму і не прийшов на інавгурацію президента Лукашенка. «Я був чужим у команді нової влади. Вони ніколи не пробачать мені того, що відбувалося в 2004 році», — пояснив Безсмертний своє звільнення в коментарі газеті «Коммєрсант–Україна».

Янукович проти Табачника?

Президент Віктор Янукович розкритикував роботу міністрів гуманітарного блоку і пригрозив їм звільненнями. Минулої п’ятниці під час засідання Ради регіонів глава держави заявив: «У цілому гуманітарний блок уряду сьогодні заслуговує на дуже низьку оцінку... Хочу попередити пана Табачника разом із Сафіулліним: якщо ви будете проводити таку політику, яка сьогодні не єднає молодь, а змушує виходити на вулиці з різними гаслами, ви закінчите тим, чим закінчили ваші попередники на минулому засіданні уряду».

Гризлов у Криму

Спікер Держдуми РФ Борис Гризлов учора відвідав Крим, де зустрівся зі спікером Верховної Ради України Володимиром Литвиним і керівництвом АРК, а також узяв участь у заходах 5–го міжнародного фестивалю «Велике російське слово» з нагоди дня народження Олександра Пушкіна. Також збірна Держдуми Росії провела товариський футбольний матч із кримськими колегами і виграла — 5:2.

Справа Кучми

103 народні депутати України, що представляють усі фракції, звернулися до Генерального прокурора з вимогою перевірити законність закриття 1 березня 2005 року кримінальної справи стосовно Миколи Мельниченка та інших рішень ГПУ щодо його кримінальної відповідальності.