Майстер і Емі

07.06.2011
Майстер і Емі

Популярність саєнтологічного вчення в Голлівуді надихнула режисера Пола Томаса Андерсона на зйомки фільму про зародження цієї секти. У стрічці, яка поки що має тільки робочу назву — «Майстер», — розповідатиметься про абстрактну релігію та її засновника. Але, як зазначають американські ЗМІ, для людей обізнаних провести асоціації з Роном Хаббардом та його вченням буде нескладно.

Ідею цього кіно Андерсон виношує вже давно, але знайти кошти під проект йому досі не вдавалося. Тепер справа зрушила з місця: спонсори нарешті знайшлися, і режисер почав формувати акторський склад. Головну роль зіграє лауреат «Оскара» (фільм «Капоте») Філіп Сеймур Хоффман, у його помічника погодився перевтілитися Хоакін Фенікс («Пройти по межі»). Та чи не найбільшою удачею Андерсон вважає те, що йому вдалося залучити до проекту триразову номінантку на «Оскар» Емі Адамс. Адже підшукати актрису на головну жіночу роль (дружини засновника секти) довго не вдавалося.

Емі, відома за фільмами «Джулі і Джулія» та «Зачаклована», всю себе зараз присвячує донечці, яку народила рік тому, і погоджується не на кожен запропонований сценарій. Продюсери мюзиклу «Рок на сторіччя» майже благали її зіграти одну з головних ролей, але Емі обрала більш вигідну пропозицію — роль подружки Супермена Лойс Лейн у фільмі Зака Снайдера «Людина зі сталі» (прем’єру заплановано на наступний рік). Цього року Адамс можна побачити в екранізації роману Джека Керуака «На дорозі» та сімейній драмі «Маппети».

Зйомки «Майстра» починаються наступного тижня. За сюжетом, головний герой Ланкастер Додд, повернувшись додому після Другої світової війни й розчарувавшись в усьому, намагається знайти нову віру. І зрештою сам створює нову релігійну течію.

Цікаво, що, попри популярність сучасних технологій, Андерсон залишається вірним старій–добрій кіноплівці, тому зніматиме фільм на камеру, з якою Стенлі Кубрик працював над своєю знаменитою «Космічною одіссеєю».