Гра поколінь

07.06.2011

Кількість футбольних збірних різного віку, що представляють країну на різноманітних турнірах, часом вражає. Хоча сенс позначки «U» (under — «менше стількох–то років) добре відомий, однак розібратися у вікових хитросплетіннях буває складно. Здавалося, що під вивіскою «Україна U–21» ховається добре відома збірна із прізвищами Коноплянки, Ракицького та ін. Проте насправді вся ця команда, що вже наступної неділі почне виступ на молодіжному Євро–2011 в Данії, у позавчорашньому матчі проти молодих французів участі не брала — на поле вийшли інші гравці. Спаринг на столичному стадіоні «Динамо» став тестом для Олега Кузнєцова, який працював з умовно другим складом «молодіжки». При цьому на тренерській лаві був і Павло Яковенко, який формально є головним тренером збірної U–21 і на цей вечір залишив «головну» команду заради перегляду «дубля».

Підростаюче покоління зрілого футболу не продемонструвало, проте з міцними суперниками зіграло на рівних. М’яч у ворота французів — на рахунку «іллічівця» Єгора Картушова, який вдало зіграв на добиванні після потужного удару «арсенальця» Андрія Богданова.

Григорій ХАТА

 

ТАБЛО

Товариський матч молодіжних збірних

Україна (U–21) — Франція (U–21) — 1:1

Голи: Картушов, 11 — Кебелла, 76

Україна: Березовський, Опанасенко, Путраш, Д. Єременко (Хомченовський, 65), Картушов (Западня, 84), Рибалка (Шахов, 46), Пластун, Павлов, Богданов, Гречишкін, Прийма

Франція: Делле (Атро, 46), Корш’я (Пеберне, 80), Керол, Стамбулі, Мангала, Жилавож (Сессо, 67), Кебелла (Андре, 80), Мулен (Менді, 67), Коїта (Жермен, 61), Браїмі (Саве, 46), Гуйє (Жано, 61)

Попередження: Єременко — Мангала, Жано, Андре

Київ, стадіон «Динамо», 1 000 глядачів