ХРОНІКА

07.06.2011

Гандбол

Жінки. Чемпіонат світу. Відбірковий турнір. «Плей–оф» (перший матч). Ісландія — Україна — 37:18 (18:8).

Повторна гра в Ужгороді найближчої неділі фактично перетворилася на формальність.

Легка атлетика

Українська стрибунка потрійним Ольга Саладуха перемогла на четвертому етапі «Діамантової ліги», який відбувся в Юджені (США). Причому донеччанка показала найкращий результат сезону в світі — 14,98 м.

* * *

Троє наших співвітчизників стали призерами представницького турніру в Рабаті (Марокко). Просто феноменально цього року виступає 27–річна Ганна Міщенко. На дистанції 1500 м вона здобула четверту перемогу в сезоні, взявши участь у п’яти змаганнях. Бронзовими нагородами відзначилися Ганна Ярощук (400 м із бар’єрами) та Віра Ребрик (метання списа).

Хокей

Міжнародна федерація хокею довірила Донецьку прийняти півфінальний раунд Континентального кубка. Крім господарів, «Донбасу», 25–27 листопада в групі Е у Палаці спорту «Дружба» зіграють польська «Краковія», російський «Рубін» (Тюмень) і переможець відбіркової групи С попереднього етапу. Квартет С склали казахстанський «Бейбарис», румунська «Меркуря–Чук» та словенська «Олімпія».

До фіналу, який 13–15 січня прийматиме французький Руан, із групи Е виходить лише одна команда.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал. «Ванкувер» — «Бостон» — 3:2 ОТ (серія до чотирьох перемог — 2:0).

Автоспорт

На головному українському курорті фінішували «Ялта–ралі». Автоперегони проходили в Ялті вже увосьме, і цього року мали статус Кубка Президента, етапу Inter Continental Rally Challenge, етапу чемпіонату України. Упродовж трьох днів кримські гірські траси долала майже сотня екіпажів із 24 країн. Перемогу в міжнародному заліку IRC здобув фінський гонщик Юхо Ханнінен. З українців найвище піднялися Володимир Печеник та Андрій Янковський — 16–та позиція.

В окремому українському заліку першість за Сергієм Перцем. А екіпаж у складі 56–річного Олександра Салюка–старшого та 51–річного президента ФАУ Євгена Червоненка посів тут третє місце.

Видовище затьмарила травма: українець Микола Соболь, злетівши з траси, отримав ушкодження хребта і був госпіталізований до сімферопольської лікарні. Стан його здоров’я лікарі оцінюють як задовільний.