Пиши, поки не помреш

12.05.2011
Пиши, поки не помреш

Поки різні диваки та розумні голови силкуються сконструювати вічний двигун, у США надійшла в продаж вічна авторучка. Новинка світу канцтоварів має назву Inkless Metal Pen («безчорнильна металева ручка») і по суті є гібридом звичайної ручки та олівця. Але роль елементу, що пише, тут виконує не чорнило і не якась паста, а свинець.

Свинцевим вістрям такої ручки можна писати на будь–якій поверхні. Само собою, і на паперi. При натисканні на аркуш від наконечника відділяються дрібні частинки свинцю, які й виконують роль чорнила або графіту. Цю ручку не потрібно нічим заправляти. А шар металу, що стирається з наконечника, дуже тонкий, тож такого стрижня «писареві» вистачить на все життя. Саме тому ручка отримала рекламне визначення «вічна».

Її перевага порівняно зі звичайною авторучкою ще й у тому, що можна писати вістрям вгору. Також Inkless Metal Pen називають механічно незнищенною, бо вона має корпус iз неiржавіючої сталі, який не піддається пошкодженням.

Ручку наразі випускають i продають у двох варіантах: базовому, у вигляді олівця завдовжки 15,86 см, та коротшому варіанті — у вигляді брелока до ключа. «Вічну писачку» можна придбати не лише в Америці, а й будь–де у світі за допомогою інтернету. Ціна, щоправда, кусається: 27,95 долара (за брелок — 29,95).

Є в суперручки ще один недолік: оскільки головний витратний матеріал тут — свинець, то виріб не рекомендують давати дітям, які мають звичку сунути все до рота. Ручка також шкодитиме здоров’ю дорослих, у кого шкідлива звичка — гризти письмове приладдя.