НОВИНИ ПЛЮС

28.04.2011

Рейтинги

Якби вибори до Верховної Ради відбулися наступної неділi, Партію регіонів підтримали б 13,9% громадян (якщо рахувати серед тих, хто готовий узяти участь у голосуванні, — 27,5%). Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 8—18 квітня. Методом інтерв’ю опитано 1020 респондентів за вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

БЮТ підтримали б 10,6% (21,1% готових узяти участь у голосуванні), «Фронт змін» — 7,1% (14,1%), Компартію — 3,2% (6,2%), партiю «УДАР» Вiталiя Кличка — 3,1% (6,1%), «Сильну Україну» — 2,8% (5,5%), ВО «Свобода» — 2,7% (5,3%), «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка — 1,6% (3,1%).

Порівняно із соцопитуванням КМІС за лютий, рейтинг Партії регіонів впав майже на 3%, рейтинги БЮТ, «ФЗ» і КПУ майже не змінилися, рейтинг партії «УДАР» зріс на 1,5%.

Євроінтеграція

5—6 травня у Брюсселі відбудуться переговори з Єврокомісією з приводу внесення змін до угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення оформлення віз. Як повідомив учора на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров, перемовини стосуються розширення категорій українців, які зможуть користуватися візовими спрощеннями.

Символіка

В Україні знову майорітимуть російські георгіївські стрічки. Учора голова ВГО «Загальновійськова спілка України», нардеп 5го скликання від Партії регіонів Олег Калашников заанонсував на пресконференції проведення нової «міжнародної героїкопатріотичної акції «Георгіївська стрічка­2011» в Україні». Роздача жовто­чорних стрічок стартує сьогодні і триватиме до 17 травня; в усіх областях до поширення символіки залучать сім тисяч волонтерів. 50 тисяч стрічок придбано в Москві, ще частину закуплять в Україні. Загалом ініціатори акції планують роздати в 200—250 тис. стрічок.

Медіа для мас

Більшістю голосів учасників руху «Стоп цензурі!» прессекретаря Президента Віктора Януковича Дарку Чепак виключили зі списку електронної розсилки, що є рівносильним виключенню з усього протестного об’єднання журналістів.

Суд та діло

Радник Президента Ганна Герман вибачиться перед народним депутатом від БЮТ Андрієм Шкілем в ефірі телеканалу «Інтер». Таке спростування вона повинна (і погоджується) зробити згідно з рішенням суду. Суперечка виникла ще в лютому 2008 року, коли Герман у програмі «Свобода» Савіка Шустера звинуватила Шкіля в тому, що він «безкоштовно і без черги отримав дві квартири в минулому і в позаминулому скликанні» ВР.